Veelgestelde vragen

Algemeen

Je kan een huis huren als je er zelf in gaat wonen én je na de verhuizing inschrijft op het gehuurde adres in de Basisregistratie Personen (BRP) van de gemeente Ede. Een andere belangrijke voorwaarde is dat je over voldoende inkomen beschikt om de huur te kunnen betalen, nu en in de toekomst.

Hiervoor gelden inkomensrichtlijnen. Daarnaast is het noodzakelijk dat je geen negatieve BKR-registratie hebt. Onderdeel van de verhuurprocedure die wij uitvoeren is een BKR Credit Check en/of Sanctietoets.

Ga uit van de volgende inkomensrichtlijnen:

 • Minimaal bruto maandinkomen (inclusief vakantiegeld en eventuele vaste eindejaarsuitkeringen) van 4 x maandhuurprijs.
 • Bij twee gezinsinkomens telt het tweede inkomen voor 100% mee.
 • Gepensioneerden: optelsom van AOW en eventueel netto pensioen is minimaal gelijk aan 3,5 x de maandhuurprijs. Eventueel aangevuld met voldoende eigen vermogen om langdurig het tekort op de inkomensrichtlijn aan te kunnen vullen.
 • Zzp’er, zelfstandig ondernemer of DGA:
  • een nettowinst voor belasting aantoonbaar aan de hierboven vermelde inkomensrichtlijn;
  • je bent minimaal twee volledige boekjaren aan het ondernemen;
  • er wordt een waarborgsom van 3x maandhuur gesteld.

 • Controleer of je voldoet aan de inkomensrichtlijnen.
 • Zo ja, vul het online inschrijfformulier volledig in, upload de gevraagde documenten en voltooi de inschrijving. Let op: Alleen complete inschrijvingen met actuele documenten worden in behandeling genomen.
 • De eerste inschrijfperiode is inmiddels verstreken en de woningen worden uiterlijk 31 maart toegewezen. Het is momenteel alleen nog mogelijk voor de RESERVELIJST in te schrijven.
 • Degenen die een woning toegewezen krijgen, ontvangen uiterlijk 31 maart 2022 een e-mail met het bericht of er een woning toegewezen is, en zo ja welke woning. Dit aanbod kan geaccepteerd of afgewezen worden. Wordt een toewijzing afgewezen, dan worden de inschrijvingen van de kandidaten op de reservelijst verder in behandeling genomen.
 • Wanneer je het aanbod accepteert heb je een optie op de woning en ontvang je een huurovereenkomst om te tekenen.
 • Nadat de huurovereenkomst is ondertekend, kun je starten met de voorbereidingen van de verhuizing!
 • Circa vier weken voor de sleuteloverdracht ontvang je van REBO Huurwoning bericht over de definitieve ingangsdatum van het huurcontract.

De eerste inschrijfperiode is inmiddels verstreken en de woningen worden uiterlijk 31 maart toegewezen. Het is momenteel alleen nog mogelijk voor de RESERVELIJST in te schrijven.

INSCHRIJVEN KAN UITSLUITEND DIGITAAL VIA DE PROJECTWEBSITE HUURINKERNHEM.NL

Dat lees je hieronder.

Eerst een belangrijk aandachtspunt:
Scherm altijd het Burgerservicenummer (BSN) en pasfoto af, en zorg dat bankafschriften alleen de tenaamstelling, het rekeningnummer en de gevraagde storting laten zien. Andere bij- en afschrijvingen mogen wij niet zien.

Voor iedereen:

 • Kopie voor- en achterkant van uw geldig identiteitsbewijs/paspoort. Let op: Geen rijbewijs. Uw foto en BSN mogen niet zichtbaar zijn. Uw BSN kan op diverse plekken staan, waaronder in de cijferreeks. Uw documentnummer dient wel zichtbaar te zijn.
  Gebruik hiervoor  bijvoorbeeld de KopieID app van de Rijksoverheid. Hiermee kunt u een kopie maken waarop het BSN en de pasfoto niet zichtbaar zijn.
 • Uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) met adreshistorie. Deze is verkrijgbaar bij de gemeente waar je nu staat ingeschreven (maximaal 1 maand oud).
 • Verhuurdersverklaring of hypotheekhouder verklaring van de huidige woning.
 • Kopie bankafschrift waarop 12 recente huurbetalingen betalingen zichtbaar zijn, indien je huurt van een particuliere verhuurder.
 • Echtscheidingsconvenant (wanneer je gescheiden bent, vanwege extra inkomsten of vaste uitgaven).
 • Kopie bankpas van de bankrekening waarvan wij de huur automatisch gaan incasseren.

Wanneer je in loondienst bent:

 • Werkgeversverklaring (niet ouder dan 1 maand) waaruit blijkt dat je een vast contract hebt óf een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, aangevuld met een intentieverklaring van je werkgever om het contract daarna te verlengen.
 • Gecertificeerde UWV verklaring zonder Burgerservicenummer (BSN). Met dit document controleren wij je inkomen, werkgever, soort arbeidsovereenkomst e.d. Deze download je door met je DigiD in te loggen op: Mijn UWV. Zorg ervoor dat bij downloaden het vinkje met Burgerservicenummer (BSN) uitstaat. Het document is alleen gecertificeerd indien wij de originele onbewerkte PDF ontvangen. Een wijziging in de naam van het document zorgt er al voor dat het geen gecertificeerd document meer is. Een gecertificeerd document herkent u aan de blauwe balk boven het document. Een niet gecertificeerd UVW document accepteren wij niet. Meer uitleg over het juiste document vindt u hier.
 • Kopie meest recente loonstrook. Let op: Uw BSN mag niet zichtbaar zijn.
 • Kopie bankafschrift met vermelding van het laatst ontvangen salaris.

Bij uitkeringsgerechtigden/ pensioen/ AOW:

 • Jaaropgaven uitkering/ pensioen en/of AOW, zonder BSN;
 • Kopie laatste betaalspecificatie uitkering/pensioen/AOW, zonder BSN;
 • Kopie bankafschrift waarop de laatste storting van uw uitkering/pensioen/AOW zichtbaar is. Let op: Uw naam, datum, rekeningnummer en de naam van de afzender dienen zichtbaar te zijn.
 • Kopie schrijven van uw uitkeringsinstantie met daarin de maximale looptijd van uw uitkering genoemd;

Bij ondernemers:

(u dient minimaal 2 jaar een eigen onderneming te hebben)

 • Uittreksel Kamer van Koophandel, niet ouder dan 3 maanden;
 • Verklaring accountant of belastingadviseur met daarin het resultaat van de afgelopen twee jaar (2019 en 2020) en een prognose van  2021;
 • Goedgekeurde jaarrekeningen opgesteld door een accountant over de afgelopen twee jaar 2019 en 2020;
 • Definitief aanslagbiljet inkomstenbelasting jaar 2020;

Van zelfstandig ondernemers vragen wij een waarborgsom ter hoogte van 3 maanden huur wanneer je een woning gaat huren.

Nee, deze woningen worden verhuurd in de vrije sector. Voor huurtoeslag mag in 2022 de huur niet hoger zijn dan € 763,47 per maand.

Nee, garantstellingen van ouders zijn niet mogelijk.

Nee, dit zijn geen studentenwoningen.

Nee, de studiefinanciering van DUO telt niet mee als inkomen.

Nee, deze inkomsten zijn niet gegarandeerd/vast.

Nee. Als oproepkracht, uitzend- of flexwerker heb je minder zekerheid over je inkomen, je brutoloon kan iedere maand wisselen. Alleen gegarandeerde/vaste inkomsten tellen mee bij het berekenen van de bruto-inkomsten.

Je kan een uitkering, wanneer dit een gegarandeerd/vast 2e inkomen is optellen bij het gezamenlijke bruto-inkomen.

De huurder(s) met zijn of haar gezin. Alle gezinsleden worden ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) van de gemeente Ede. Woningdelen is niet toegestaan.

Je huurt voor minimaal 1 jaar. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand + 1 maand. Een voorbeeld: je geeft op 19 april aan dat je de huur wilt opzeggen, dan beëindigt de huurovereenkomst op 1 juni.

Volgens de huidige planning krijgen de huurders in juni 2022 de sleutels van hun woning. Let op! Dit is een prognose.

Voorlopig is het bouwterrein niet te betreden en huur je een woning op basis van de plattegronden, artist impressions en foto’s op de website. Mocht er in de toekomst gelegenheid komen een modelwoning te bezichtigen, dan informeren we je hierover.

Houd naast de huurprijs rekening met de kosten voor het gebruik van water, elektra, stadsverwarming, inboedelverzekering en (gemeentelijke)belastingen.

Het schilderen van de wanden in de woning is toegestaan. Het is niet toegestaan om te boren in tegelwerk en vloeren of kozijnen te schilderen. Uiteraard mag je wel boren in de wand of het plafond om iets op te hangen. Houdt er wel rekening dat wanneer je ooit besluit de woning te verlaten, je deze in de oorspronkelijke staat moet terugbrengen.

Je weet als huurder waar je aan toe bent. Geen onverwachte lasten, geen financiële risico’s, geen waardevermindering. En het groot onderhoud? Daar heb je geen omkijken naar. Ook reparaties worden voor je geregeld, je hoeft er soms alleen voor thuis te zijn.

Opleveringsniveau

Iedere woning wordt opgeleverd met een luxe witte strakke keuken van het merk Keller met zwart composietstenen aanrechtblad en inbouwapparatuur van het merk ATAG; De inbouwapparatuur bestaat uit: koel-/vriescombinatie, combimagnetron, inductiekookplaat, wandschouwkap en geïntegreerde vaatwasser.
Op de plattegronden zie je de indeling van de keuken per type.

De badkamer is ingericht met een ligbad en aparte douche met glazen deur, wastafel en toilet.  Boven de wastafel hangt een spiegel. De Mosa tegels op de vloer zijn zwart, 30 x 30 cm, in de douchehoek 15 x 15 cm. De tegels op de wand zijn wit, 15 x 30 cm. De badkamer is voorzien van vloerverwarming en een elektrische radiator.
Op de plattegronden zie je de indeling/inrichting per type woning.

De wanden op de begane grond én de eerste verdieping worden opgeleverd met wit behang.
Het plafond krijgt wit spuitwerk  (RAL 9010). De wand in het toilet krijgt boven de tegels (vanaf 1,50 meter hoog) ook spuitwerk.

De vloeren worden kaal opgeleverd. Je dient zelf voor vloerbekleding te zorgen.
Houd bij de aanschaf rekening met de aanwezige vloerverwarming en laat je bij je vloerenleverancier goed informeren over de mogelijkheden.
De begane grond en eerste verdieping worden voorzien van witte plinten.

 

Elke tuin wordt voorzien van een terras met een pad naar het achterom. Achter in de tuin komt een bestrate opstelplaats voor de 4 afvalcontainers.
Er worden betontegels gebruikt van 40 x 60 cm.
Aan de gevel op de erfscheiding komt een privacyscherm/schuttingdeel. De rest van de erfscheiding wordt voorzien van gaaspanelen.
De gaaspanelen die grenzen aan de openbare parkeerplaatsen en het achterpad worden bekleed met Hedera.

Achter in de tuin bevindt zich een houten berging.

Elke woning heeft een berging in de tuin.

De woningen zijn aangesloten op stadsverwarming. Hiervoor sluit de huurder zelf separaat een contract af met de leverancier.
De begane grond en de badkamer zijn voorzien van vloerverwarming. Op de eerste en tweede verdieping zijn radiatoren aanwezig.
In de badkamer is tevens een elektrische radiator geplaatst.

 

Ja, er wordt in iedere huurwoning een individuele mechanische ventilatie geïnstalleerd.

De woningen in nieuwbouwproject Kernhem zijn gebouwd met aandacht voor duurzaamheid. De woningen zijn uitstekend geïsoleerd en hebben energielabel A+++!
Op de daken liggen zonnepanelen en de ramen zijn voorzien van dubbel glas.

 

Mobiliteit

Enkele hoekwoningen beschikken over een eigen parkeerplaats voor 1 of 2 auto’s.
De huurders van de overige woningen beschikken over 2 ruime parkeerterreinen tussen de woningblokken.
Bij de plattegronden tref je een situatiekaart waarop dit zichtbaar is.

Staat je vraag er niet bij?

Vul je vraag in en wij geven je dan zo spoedig mogelijk antwoord. Mocht je direct antwoord op je vragen willen neem dan contact op met Rebo Huurwoning.

Toestemming*