Unieke ligging door verscheidenheid  aan landschappen

De gemeente Ede ligt op de westflank van de Veluwe en de zuidelijke Gelderse Vallei. Het kenmerkt zich daardoor door een verscheidenheid aan landschappen. Vanwege de ligging is het heel bosrijk en zijn er veel heidevelden en zandverstuivingen. De wijk Kernhem is een groene, waterrijke woonwijk aan de rand van Ede. De (autoluwe) wijk bestaat uit gezellige straten en hofjes met veel ruimte voor speelplekken en daardoor ideaal voor kinderen om lekker te ravotten. Voor de oudere jeugd zijn er vier grotere buitenspeelplekken.

Ook buiten Kernhem zijn mogelijkheden eindeloos

Met de regenlaarzen aan langs de sloot struinen, waar je waterplanten en beschermde diersoorten zoals de watervleermuis kunt tegenkomen. Naar de buurtmoestuin ‘de vrolijke pastinaak’, voor een wandelingetje, een praatje of misschien om op je eigen stukje tuin wat lekkers te verbouwen.

En heb je wat meer tijd te besteden, dan kun je terecht op de Veluwe. De Nederlandse Big Five spotten, genieten van een mooi museum of met de kids pannenkoeken eten in een historische stoomtrein. Mooie herinneringen gegarandeerd!

Van boodschappen tot avondje uit

In Kernhem Oost ligt een winkelcentrum waar je terecht kunt voor de dagelijkse boodschappen. In Ede centrum, op 4 kilometer afstand van Buitengewoon Kernhem, kun je terecht voor een groter aanbod aan winkels en horecagelegenheden. Daarnaast heeft Ede een bioscoop en een theater, een ziekenhuis, zorgvoorzieningen en scholen. Voor een dagje uit kun je naar grotere steden in de buurt zoals Arnhem, Nijmegen, Utrecht, Amersfoort of Apeldoorn.

Met de natuur aan je deur

Buitengewoon Kernhem wordt gebouwd aan de rand van de wijk. Hiermee woon je op de grens tussen stad en natuur. In Noord Kernhem is namelijk een ecozone, waar een bonte verzameling van planten en dieren leven. De ecozone is een verbinding tussen de Veluwe en de weilanden boven en naast Kernhem, die door kleine zoogdieren wordt gebruikt. De natuur is dan ook de verbindende factor tussen de woonwijk en haar omgeving. In de wijk zelf is ook de ruimte voor groen, waaronder bermen, bomen en hagen.